L'estrella de mar que no trobava el seu lloc


No recordava com hi havia anat a parar al lloc on feia tant de temps que hi vivia, a més de 6000 m de profunditat.

Com que era molt avorrit viure allà amb tota aquella aigua fosca a sobre, perquè mai no hi arribava la llum i com que sempre estava sola, tret d’alguna medusa despistada que de tant en tant arrossegava el corrent , ja feia temps que havia decidit deixar el seu petit forat a la roca marina per trobar altres estrelles de mar. Havia sentit a dir que algunes d’elles vivien en el seu mateix mar a 1000 m. de profunditat, alimentant-se de plancton en esculls de coral..

Però des que aquestes li havien dit que potser el mar no era el seu lloc, que la pobreta estrella no sabia on anar...

-sóc una estrella de mar... per tant el meu lloc és el mar- es repetia una i una altra vegada, la petita estrella .

El dofí gris i la gran balena li van dir el mateix... ho va preguntar a la tonyina i al musclu i amb cara perplexa no van saber que respondre... així que una mica trista però decidida a trobar el seu lloc, va marxar del mar...

Després de dies de voltar pel món va arribar a la muntanya i per no cansar-se caminant, va fer servir les cinc potes en precisos torns de 10 minuts cadascuna .... no estava gens acostumada a vagar entre terra, herbotes i pedres !

De nit es va adormir sobre la closca d’un cargol . Va estar bé perquè s’assemblava a les petxines...



Quan es va despertar, el cargol havia tret les banyes de dins de la closca i mirava l’estrella de mar amb cara d’extranyesa

- Que fa una estrella de mar a la muntanya ??

- Estic buscant el meu lloc

-Doncs aquí segur que no !

-Doncs on és el meu lloc ? ja fa dies que viatjo . He anat als pobles, a les ciutats, a les coves, a la neu... aiiiii i tothom em diu el mateixxxxx.....

L’estrella de mar es va posar a plorar desconsolada

-no ploris estrelleta.... mmhhh... pensant-ho bé potser l’escorpí groc del desert que és molt savi, et podrà ajudar

- i com s’hi va al desert ?

-...mmmhhhh..... he sentit a dir que seguint el rastre del sol durant molts dies, que s’hi arriba

Com que l’estrella de mar era tossuda com una mula , no va desistir del seu objectiu i va emprendre el camí de nou seguint el rastre del sol, tal com li havia indicat el cargol de la muntanya.

El desert li va recordar el fons del mar on ella vivia perquè gairebé no hi havia ningú, perquè era gran i silenciós i perquè el murmuri del vent amb la sorra era molt semblant al murmuri llunyà de les ones quan la mar estava en calma...

L’escalfor del sol a poc a poc va anar obligant l’estrella de mar a refrescar-se amb les reserves d’aigua que guardava sota la pell, però va arribar el dia en que es va esgotar l’última reserva...

Havia recorregut el desert de cap a cap i no havia trobat cap indici de l’escorpí groc , ni tan sols ningú a qui preguntar. 

De manera que extenuada i sense forces es va estirar al terra amb les cinc potes ben obertes, disposada a morir... però el que més ràbia li feia no era morir, sinó fer-ho sense haver sabut quin era el seu lloc en el món ... i va ser llavors, ben endinsada la nit , que li va semblar que se li acostava algú... era l’escorpí groc.



Quan va ser a prop d’ella , de seguida es va adonar de que era tan vellet i tan pansit, que fins i tot els ulls i les orelles se li havien tancat per sempre ...no podia ni escoltar-la ni veure-la !... quin espant !!! el viatge no havia servit per a res !!!!

En aquell just moment, una llampada de llum va creuar el cel. Era la nit dels estels però la estrella de mar no ho sabia. L’estrella fugaç del cel va omplir de llum el desert i també els petits ulls de la nostra estrelleta de mar que jeia al terra...

Centenars d’estrelles com ella eren dalt del cel. Allà dalt brillaven i parpellejaven com mai no havia vist fer-ho a ningú. Ara ja ho entenia !!!! Algun dia deuria caure del cel dins del mar i l’aigua li va ofegar la llum per sempre... Per fi havia trobat el seu lloc !!!!



L’estrella de mar es va aixecar del terra , va reprendre les forces i no va fer altra cosa tota la seva vida que buscar contenta la manera de tornar al lloc d’on no havia d’haver caigut mai.

... Si algun dia aneu pel desert o la muntanya , per un poble o una ciutat, i veieu una estrella de mar que camina i camina, no us estranyeu i deixeu-la passar que ella ja sap on va.

I una formiga i un escarabat, aquest conte ja s’ha acabat !

Glòria Vendrell i Balaguer
juliol del 2014

Comentaris

  1. Oh, que maco! M'ha agradat molt i m'ha fet pensar... Gràcies!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa