Festa de Sant Tomàs


JOAN 20, 24-29:
Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l'anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles. Ells li van dir:--Hem vist el Senyor.Però ell els contestà:--Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!
Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:--Pau a vosaltres.Després diu a Tomàs:--Porta el dit aquí i mira'm les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient.Tomàs li va respondre:--Senyor meu i Déu meu!Jesús li diu:--Perquè m'has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!


GREGORI EL GRAN:
Quan l'apòstol Pau diu : "creure és posseir anticipadament els béns que esperem, és conèixer per endavant allò que no veiem ", es veu ben clarament que la fe és garantia d'aquelles coses que no podem veure. Perquè de les coses vistes no hi ha fe, ans coneixement.

JOAN MARGARIT :
Hauràs de tornar a escriure l'obscur epíleg de la teva lògica,
ja que ignores, encara, noms d'ocells I d'eines oblidades de conreu.
El déu de les mans buides ha tornat cercant el que no has escrit encara.
Hauràs de prendre al desencís la pròpia, desitjada grandesa...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa